Taco de ventrecha de bonito do norte e tomate seco

AS NOSAS RECEITAS

Para 4 persoas

Taco de ventrecha de bonito do norte e tomate seco

Ingredientes:

Masa de taco 8 unidades:

  • 40 gr. de fariña de trigo
  • 30 gr. de fariña de millo
  • 12 gr. de fariña de amidón de millo
  • Sal
  • 150 gr. de auga
  • 3 gr. de AOVE

Vinagreta:

  • 10 gr. de cebola tenra
  • 1/2 follas de coandro fresco
  • 1 gr. de sementes de sésamo negras
  • 8 gr. de AOVE
  • 2 gr. de aceite de sésamo
  • 2 gr. de limón
  • 1,5 gr de salsa de soia

Outros ingredientes:

  • Latas baleiras de conserva
  • 120 gr. de tomate seco
  • Brotes tenros
  • AOVE
  • 240 gr. de ventrecha de bonito do norte

Paso a paso

  1. Preparar o engrudo para a masa. Comezar introducindo a auga, o aceite, a fariña de amidón de millo, as fariñas que faltan e bater cunha variña ata que quede homoxénea. Nunha prancha temperada, verter un disco de engrudo de 4 cm para estiralo coa espátula ata 10 cm e cociñar ata que se doure lixeiramente por ambas caras. Reservar.
  2. Preparar a vinagreta e reservar. Cortar o tomate seco en tiras e dividir en dous montóns.
  3. Introducir a ensalada nun recipiente, a metade do tomate seco e cubrir coa vinagreta. Remover todo para que quede ben repartida.
  4. Separar as lascas de ventrecha e sobre unha bandexa darlle unha lixeira cor co soprete.
  5. Montaxe: coller unha oblea (curvada) e encher de brotes tenros ata un pouco máis da metade. Poñer enriba a ventrecha e un pouco de tomate seco. Por último, co adobo que nos queda no fondo do recipiente esparexer un pouco para dar cor por enriba.