Mariñeira de pementos de Herbón con carpaccio de chopo de pescadeRías e queixo do Cebreiro

AS NOSAS RECEITAS

Para 4 persoas

Mariñeira de pementos de Herbón con carpaccio de chopo de pescadeRías e queixo do Cebreiro

Ingredientes:

Pementos:

  • 250 gr. de pementos de Herbón
  • AOVE
  • Sal gordo

Carpaccio:

  • 300 gr. de chopo do selo pescadeRías
  • AOVE
  • Sal

Outros ingredientes:

  • Aceite afumado
  • Shichimi
  • Mariñeiras
  • Cebolo
  • Queixo do Cebreiro

Paso a paso

  1. Desconxelamos a sepia o día anterior. Limpala ben de pel, vísceras, boca e ollos. Fileteala o máis fina posible e poñer o chopo na tixola cun pouco de AOVE e sal e deixar que colla un pouco de temperatura para que non estea de todo cru.
  2. Fritir os pementos (sen rabiños), botar sal e reservar.
  3. Esmigallar un pouco de queixo do Cebreiro e reservar.
  4. Montaxe: sobre unha mariñeira poñemos dous pementos, enriba carpaccio, un pouco de queixo e queimamos un pouco cun soprete. Finalizamos con shichimi, unha rama de cebolo e un fío de aceite afumado.