AS NOSAS RECEITAS
Para 4 persoas
Gazpacho de Mexillón de Galicia en escabeche
Ingredientes:
- 100 gr. de tomate pera (limpo)
- 75 gr. de cogombro (limpo)
- 75 gr. de pemento verde (limpo)
- 120 gr. de cebola tenra (limpa)
- 15 gr. de allo
- 35 gr. de Pan de Cea
- 120 gr. de Mexillón de Galicia en escabeche
- 2 gr. de sal
- 100 gr. de auga mineral
- 25 gr. de AOVE
- 75 gr. de cogombros en vinagre picados
- 15 gr. de pemento vermello picado
- Dadiños de Pan de Cea
- Latas baleiras
Paso a paso
- Lavar todas as verduras, limpalas e cortalas en cachiños. Escorrer o mexillón. Introducir no vaso do batedor todos os ingredientes do gazpacho e trituralos. Baleirar a mestura nun coador chino e volverlle pasar a trituradora, repetindo esta operación unha vez máis e desbotando o que nos quede no recipiente.
- Para a montaxe, introducir 30 gramos de gazpacho nunha lata baleira e decorar coas verduras picadas e os dados de pan frito.