AS NOSAS RECEITAS
Para 4 persoas
Croqueta de queixo San Simón da Costa con lascas de ventrecha de bonito do norte con marmelo
Para as croquetas:
- 250 gr. de queixo San Simón da Costa
- 75 gr. de cebola
- 75 gr. de aceite de xirasol
- 75 gr. de manteiga
- 150 gr. de fariña de trigo
- 1 litro de leite enteira
Outros ingredientes:
- 240 gr. de ventrecha de bonito do norte
- Marmelo
- Fariña
- Ovo batido
- Panko
Paso a paso
- Poñemos o aceite de xirasol a lume medio e imos guisando a cebola mentres cortamos en anacos pequenos o queixo.
- Quentamos o leite nun cazo.
- Poñemos de novo o aceite a lume medio e introducimos a manteiga para fundila. Cando estea fundida, incorporamos a fariña para facer un roux (masa cocida de fariña e manteiga) sen que esta se queime.
- Cando estea lista, imos introducindo o leite sen parar de remover cunha variña ata incorporala toda. Introducimos tamén o queixo San Simón da Costa para que se funda.
- Cociñamos durante 15 minutos sen parar de remover coa variña. Logo botaremos a masa nun recipiente para atemperala e introducirémola dúas horas na neveira.
- Mesturar a masa coa fariña, ovo e pan raiado, nesta orde.
- Montaxe: fritir as croquetas a 175º, escorrer o exceso de aceite cun papel secante e colocar un chisco de marmelo e unha lasca de ventrecha.