Croqueta de chopo de pescadeRías e ali oli de pementos de Herbón

AS NOSAS RECEITAS

Para 4 persoas

Croqueta de chopo de pescadeRías e ali oli de pementos de Herbón

Para a masa das croquetas:

  • 300 gr. de chopo do selo pescadeRías
  • 75 gr. de cebola
  • 75 gr. de aceite de xirasol
  • 75 gr. de manteiga
  • 150 gr. de fariña de trigo
  • 100 gr. de leite enteira
  • 20 gr. de tinta de chopo

Para o ali oli:

  • 50 gr. de pementos de Herbón
  • 50 gr. de leite enteira
  • 150 gr. de aceite de xirasol
  • 1,5 gr. de allo
  • 1,5 gr. de zume de limón
  • Sal fina

Outros ingredientes:

  • Pan raiado
  • Panko

Paso a paso

  1. Poñemos o aceite de xirasol a lume medio e imos guisando a cebola mentres limpamos o chopo. Cando estea limpo, cortámolo en anacos grandes e guisámolo xunto á cebola ata que quede tenro.
  2. Unha vez cociñado, retiramos toda a cebola e o chopo deixando aceite no cazo. Deixámolo atemperar un pouco para poder picalo despois en brunoise (tipo de corte en dadiños) moi fina.
  3. Quentamos o leite nun cazo xunto coa tinta de chopo a lume medio.
  4. Poñemos de novo o aceite a lume medio e introducimos a manteiga para fundila. Cando estea fundida, incorporamos a fariña para facer un roux (masa cocida de fariña e manteiga) sen que esta se nos queime.
  5. Cando estea lista, imos introducindo o leite sen parar de remover cunha variña ata incorporala toda. Introducimos tamén o chopo e a cebola moi picados, de xeito que non se noten os anacos. Cociñamos durante 15 minutos sen parar de remover coa variña para que non se pegue. Logo botaremos a masa nun recipiente para atemperala e introducirémola dúas horas na neveira.
  6. Mesturar a masa coa fariña, ovo e pan raiado, nesta orde.
  7. Para facer o ali oli: fritimos os pementos de Herbón en aceite de xirasol ata que estean confeitados. Apagamos e coamos para aproveitar o aceite. Mentres se atempera o aceite, limpamos os pementos quitándolles as pebidas e os rabiños. Poñemos toda a carne no vaso dun batedor xunto co allo laminado e sal e trituramos. Cando teñamos o puré finalizado, engadiremos o leite e o zume de limón e emulsionamos co aceite. Metemos na neveira.
  8. Montaxe: fritimos as croquetas en aceite a 175º, escorremos o exceso de aceite con papel secante e poñemos unha pinga de ali oli.