AS NOSAS RECEITAS
Para 4 persoas
Espetada de polbo á feira e cachelo de Coristanco
Ingredientes:
- 1,5 quilos de polbo do selo pescadeRías
- 500 gr. de pataca
- Pemento doce
- Pemento picante
- Espetadas de bambú
- Latas baleiras
- AOVE
- Auga
Paso a paso
- Limpar o polbo e poñer auga a quentar. Cando ferva escaldamos o polbo unhas seis veces. Introducilo e cando volva ferver deixámolo 45 minutos. Apagar o lume e deixar o polbo na auga uns dez minutos. Pelar as patacas e cunha culler parisina facer bolas de 2 cm de diámetro. Lavalas e cocelas sen sal. Deben quedar un pouco duras para montar a espetada e, unha vez montada, poñer en auga quente para ir servíndoas temperadas. Co polbo temperado, cortalo en rebandas e reservar en auga para quentar antes de servir. Introducir a espetada nunha lata e finalizar con pemento, sal e AOVE.